Curso 'Vida saludable a través de la alimentación'
24·01·2022
Irurako Udaleko Kultur sailak 'Bizitza osasuntsua elikaduraren bidez. Dietak eta sukaldaritza osasuntsua' ikastaroa antolatu du, 55 urtetik gorako herritarrentzat, Ceban-en eta Gazte Alaiak elkartearen laguntzarekin.
Ikastaroaren helburua menuak eta errezeta sorta osasuntsuak eta naturalak elaboratzea izango da. Gorputzaren pisua elikagaiak konbinatuz erregulatzea eta gaixotasunak elikaduraren bidez prebenitzea.
Gazte Alaiak elkartean izango da ikastaroa, otsailan izango da, astearte eta ostegunetan, 16:00etatik 19:00etara. 20 ordu izango dira guztira, otsailaren 1tik 22ra, eta aurrera atera ahal izateko 12 ikasle beharko dira gutxienez.
Matrikula doan izango da, eta izena Kultur Etxean eman beharko da, urtarrilaren 31a baino lehen: kultura@irura.eus / 688874896
El departamento de Cultura del Ayuntamiento de Irura presenta el libro 'Vida saludable a través de la alimentación. Dietas y cocina sana ', dirigido a mayores de 55 años, con la colaboración de Ceban y Gazte Alaiak.
El objetivo del curso será elaborar menús y una serie de recetas sanas y naturales. Regulación del peso corporal combinando alimentos y prevención de enfermedades a través de la alimentación.
El curso tendrá lugar en la sociedad Gazte Alaiak, será en febrero, martes y jueves, de 16:00 a 19:00 horas. Serán 20 horas en total, del 1 al 22 de febrero, y para poder sacarlas adelante será necesario un mínimo de 12 alumnos.
La matrícula será gratuita y las inscripciones deberán realizarse en la Casa de Cultura, antes del 31 de enero: kultura@irura.eus / 688874896
Edukiak / Contenidos
Dietetika eta nutrizioa: (4 ordu)
- Nutrizioaren kontzeptuak eta helburuak.
- Elikagaien erabilera digestibo eta metabolikoa.
- Eskakizun eta erreklamazio nutrizionalak.
- Elikagai garbigarriak.
- Proteina garbiak.
- Koipeak, kolesterolaren prebentzioa.
- Algen eta germinatuen prestaketa.
- Glutenaren eta sojaren elaborazioa.
- Bateraezintasunak.
- Fruta eta barazki zukuen konbinazioa gure defentsak indartzeko.
- Elikadura-osagarria
1. Menua (4 ordu)
- Entsalada sortzailea, Brokoli-Krema.
- Sojaren prestaketa. Soja-albondigak saltsa arrosarekin.
- Adoboak eta Mojo saltsak.
2. Menua (4 ordu)
- Porru-krema. Barazkiak salteatuta.
- Arroz integrala algekin.
- Arrain begetarianoa.
- Soja-eskalopeak.
3. Menua (4 ordu)
- Entsalada Greziarra.
- Soja erregosia.
- Makarroi integralak karbonara eran.
4. Menua (4 ordu)
- Digestioari laguntzen dion infusioa
- Udareak muztioarekin.
- Zerealen lanketa. Olo, gari, artatxiki, garagar hanburgesak
- Fruitu lehorren krema
- Quesada, fruta edo zitriko moussea, Fruta freskoa konfiturarekin, sagarrak esne-gainarekin eta fruitu lehorrekin